Werken bij SPIE Belgium

SPIE IS EEN ONAFHANKELIJKE EUROPESE LEIDER IN ELEKTRICITEIT, MECHANICA EN KLIMAATSYSTEMEN, ENERGIE EN ICT. SPIE IS OVERAL TER WERELD ACTIEF EN BIEDT EEN GROOT GAMMA AAN DIENSTEN.

 

Kiezen voor SPIE, dat betekent jezelf de kans geven om door te groeien in een internationaal bedrijf dat aanwezig is in elk continent en om talrijke uiteenlopende functies uit te proberen. Maar dat betekent ook werken in het domein van energie en milieu: sectoren van de toekomst die centraal staan bij de uitdagingen van duurzame ontwikkeling!

Kiezen voor SPIE, dat betekent ook kiezen voor een verantwoordelijke werkgever die het welzijn van haar werknemers en de ontwikkeling van hun vaardigheden als een prioriteit beschouwt.

Werken bij SPIE, dat betekent een nieuwe inSPIEratiebron voor je carrière!

 

Vijf goede redenen om bij ons te komen werken:


ZELFSTANDIGHEID

Bij SPIE krijg je de mogelijkheid om volledig zelfstandig te werken. Je krijgt het volle vertrouwen van het management en wordt aangemoedigd om initiatief te nemen. Een concreet voorbeeld: de assistent-projectverantwoordelijken die binnenstromen, mogen heel snel een team leiden en klanten beheren.


VEILIGHEID

In ons beroep wordt welzijn op het werk vooral gewaarborgd door optimale, veilige werkomstandigheden. Om ons doel “nul ongevallen” te bereiken, voeren wij een geïntegreerd beleid op het vlak van preventie - en beter nog - van anticipatie van risico’s.


TEAMSPIRIT

Werken bij SPIE, dat is lid worden van een hecht team met een goede sfeer, dankzij luisterbereidheid en uitwisseling. Om info-uitwisselingen te bevorderen, nodigen onze “clubs Métiers” teams uit van verschillende filialen om hun vakmanschap en kennis te delen en een open mind-ingesteldheid te stimuleren. Wij zetten de diensten en filialen altijd aan om solidair te zijn en elkaar te helpen.


NABIJHEID EN MOBILITEIT

We hebben de kracht van een groot bedrijf, maar zijn ook heel flexibel en dan vooral dankzij onze sterke lokale aanwezigheid; zo dicht mogelijk bij onze klanten. Wij bieden onze werknemers talrijke interne en externe mobiliteitskansen. Ons HR-beleid zet sterk in op geografische of professionele doorgroeimogelijkheden binnen de groep. En als jij je over nieuwe opdrachten wil ontfermen, dan kan je de nodige vaardigheden verwerven dankzij onze opleidingsmodules.


DIVERSITEIT

Verschillen zijn evenzovele opportuniteiten: deze overtuiging brengen we in de praktijk door ons sterk te engageren voor diversiteit. We garanderen bijvoorbeeld dat al onze werknemers gelijk behandeld worden en dezelfde kansen krijgen tijdens een aanwervingsprocedure en tijdens hun carrière binnen ons bedrijf.

Ons comité en diversiteitscharter steunen op vier prioriteiten: