SYSTEMAT GROEP OVERNAME

SPIE neemt de groep Systemat over en profileert zich hiermee als speler in de Belgische ICT-sector

Brussel, 2 februari 2018 – SPIE, onafhankelijk Europese marktleider in multitechnische diensten op het vlak van energie en communicatie, heeft een akkoord ondertekend om de groep Systemat over te nemen in België. Dankzij deze acquisitie kan SPIE zich profileren als provider van diensten in de informatie- en communicatietechnologie (ICT) in België. SPIE vervolledigt met deze overname de al brede waaier van diensten die ze in België aanbiedt.

De groep Systemat, opgericht in 1981 en actief in België en Luxemburg, is een globale ICT-dienstverlener die oplossingen aanbiedt voor het beheer van de uitrusting, de software en de tools van informatie- en communicatiesystemen. Het bedrijf stelt 150 personen tewerk en voorziet een omzet van om en bij de 70 miljoen euro voor het lopende boekjaar.

Met de overname van Systemat verwerft SPIE Belgium vaste voet in de ICT-sector en zal het haar klanten nu ook een nieuw gamma van ICT-diensten kunnen voorstellen; deze services worden door de Groep al in andere landen aangeboden.

De finale voltooiing van deze overname blijft onderhevig aan de goedkeuring van de bevoegde mededingingsautoriteiten.    

Johan Dekempe, algemeen directeur van SPIE Belgium, licht toe: « Met deze overname breidt SPIE Belgium haar dienstenaanbod verder uit. Dankzij de expertise van Systemat op het vlak ICT-diensten en -oplossingen zal SPIE Belgium haar vaardigheden en klantenportefeuille verder kunnen uitbouwen. We zullen ons met een multiservice aanbod die de verschillende competenties integreert ook kunnen profileren in nieuwe marktsegmenten.»

Pierre Focant, algemeen directeur van Systemat, en zijn vennoot David Schaller, commercieel directeur, voegen hieraan toe: «We hebben in SPIE Belgium de ideale partij gevonden om ons over te nemen. We zien deze nieuwe stap als een logische ontwikkeling van onze beroepsactiviteiten. We zijn ervan overtuigd dat de digitale transformatie die tal van bedrijven momenteel doorlopen, zal leiden tot een samenvloeiing van technische en digitale diensten. Omdat we deze visie delen met SPIE Belgium, zal Systemat in deze context haar ontwikkeling kunnen verderzetten.» 

Geassocieerde markten

Geassocieerde afdeling