ICS DIVISIE

SPIE positioneert zich op de Belgische ICT-markt met een nieuwe divisie onder de naam ICS

Brussel, 17 januari 2019 – SPIE is al jarenlang onafhankelijk marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie in Europa. De Belgische tak van het bedrijf richtte onlangs een nieuwe divisie op onder de naam ICS. Het resultaat is een fikse uitbreiding van de dienstverlening, waarmee SPIE Belgium zich voortaan ook op de Belgische markt van informatie- en communicatietechnologie positioneert.

In april 2018 werd Systemat, die als dienstverlener in België en Luxemburg informaticaoplossingen levert voor het beheer van apparatuur, software en tools op het gebied van ICT, overgenomen door SPIE Belgium. Met die overname kreeg ook SPIE Belgium voet aan de grond op de ICT-markt. De Belgische tak van het bedrijf kan haar klanten voortaan immers een ruimere dienstverlening bieden, met diensten die al langer vertegenwoordigd zijn in het activiteitenportfolio van andere vestigingen. De nieuwe divisie kreeg de naam ICS mee en combineert de ICT-expertise van Systemat met de technische knowhow van SPIE Belgium.

ICS van SPIE Belgium zet maximaal in op het bundelen van technische en digitale diensten

In het huidige tijdperk van big data en het Internet of Things zijn heel wat klanten van SPIE op zoek naar geïntegreerde oplossingen. Ze nemen de waarde van hun technische data onder de loep en vragen zich af hoe ze die gegevens kunnen gebruiken om hun bedrijfsprestaties te verbeteren.

Colligo, het nieuwe platform van ICS, staat hen op een unieke manier bij met raad en daad. Het gedeelde platform van SPIE Belgium verzamelt, beveiligt, beheert en relateert immers de technische data van de klant om zijn diensten te verbeteren. Colligo legt met andere woorden een link tussen de expertise van SPIE en de informaticawereld, wat een flinke meerwaarde inhoudt voor de kernmarkten van SPIE (Smart City, Efficient Buildings, Industry Services en Energy). Via het platform kan de gebruiker anticiperen op de verzamelde gegevens en besparen op de bedrijfskosten. Zo kunnen klanten met behulp van Colligo preventieve onderhoudsbeurten inplannen, hun productiviteit verhogen en de beschikbare hulpmiddelen optimaal benutten. De positieve impact op zowel de prestaties als de resultaten is in een mum van tijd voelbaar.

Dit platform, aangevuld met de kennis en expertise van de hele groep, biedt ICS de mogelijkheid om zich op een unieke manier te positioneren op de Belgische markt. Dankzij de synergie tussen de verschillende divisies van SPIE Belgium kunnen klanten rekenen op een eenvoudige, maar kwalitatief hoogstaande 'one stop shop'-ervaring voor hun technische en digitale behoeften.

Bruno Borremans, hoofd van de ICS-divisie van SPIE Belgium: "Ons platform laat technische gegevens voortaan voor zich spreken. Zo kunnen we niet alleen de kwaliteit van onze diensten, maar ook die van onze klanten verbeteren. Colligo biedt dus heel wat toegevoegde waarde voor de klanten van SPIE Belgium, waarbij we uiteraard ook de klantenbasis uit de overname van Systemat niet mogen vergeten. We blijven voortdurend investeren in de domeinen Workspace, Printing & Document Management, IP Connectivity, Datacenter & Cloud en IT Security, wat onze benadering absoluut uniek maakt in België."

 

Link naar de specifieke website : https://www.spie-ics.be/nl/

Geassocieerde markten

Geassocieerde afdeling