DIVERSITEITSLABEL ONTVANGEN VAN ACTIRIS

Belgische dochteronderneming van SPIE beloond voor haar inspanningen op het vlak van diversiteit

Brussel, 24 januari 2020 – SPIE Belgium, een dochteronderneming van SPIE, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het vlak van energie en communicatie, heeft van Actiris het diversiteitslabel ontvangen. Dat label wordt toegekend aan Brusselse organisaties die acties op touw zetten om diversiteit te bevorderen.

Om dit label te krijgen werd eerst bij SPIE een analyse gemaakt van de manier waarop de onderneming omgaat met diversiteit. Daarna riep SPIE, in nauwe samenwerking met Actiris, acties in het leven die bedoeld waren om de diversiteit te verbeteren. Na twee jaar kreeg de invoering van het diversiteitsplan een positieve evaluatie en kreeg SPIE Belgium het diversiteitslabel van het Gewest. 

Annik Vandeputte, HR Development Manager bij SPIE Belgium, legt uit: "Voor ons maakte diversiteit altijd al deel uit van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming. Dit label is een mooie beloning voor de inspanningen die we binnen onze onderneming hebben geleverd en motiveert ons om in 2020 op de ingeslagen weg door te gaan."

Het diversiteitsbeleid berust bij SPIE op de afkomst, de leeftijd, de handicap, de scholingsgraad en het geslacht. Zo hebben we binnen ons netwerk So’SPIE Ladies meerdere acties gevoerd om vrouwen binnen SPIE Belgium meer tewerkstellingskansen en loopbaanmogelijkheden te bieden. We hebben ook een theaterstuk laten maken op maat van SPIE Belgium: daarin kwamen verschillende situaties aan bod die aanleiding kunnen geven tot discriminatie op de werkplek. We hebben tot slot ook het CEASE-charter ondertekend: dat moet van de onderneming een plek maken waar mensen terechtkunnen als ze te maken krijgen met partnergeweld. 

Jean-Pierre Martin, directeur human resources bij SPIE Belgium, voegt daaraan toe:  "Dit label opent voor ons ook de deuren naar het hele netwerk van verenigingen rond Actiris. Daarmee kunnen we onze acties op het vlak van diversiteit nog sneller uitvoeren.

Op de foto van links naar rechts : Jean-Pierre Martin, directeur human resources; Francisco Nunez, elektricien; Annik Vandeputte, HR Development Manager, Ahmed El Mokrani, elektricien; Dominique Revets, draftsman en Luc Schingtienne, consultant Actiris