Management

Hein Dirix Managing Director

Hij wordt geboren in 1966 en behaalt een diploma burgerlijk ingenieur aan de Universiteit van Leuven en een diploma general management aan het Centre Européen de Formation Permanente in Fontainebleau.

Zijn carrière begint in 1990 bij Exxon Chemicals, maar al snel gaat hij aan de slag bij Electrabel waar hij verschillende operationele en maintenancefuncties uitoefent. Daarna werkt hij meerdere jaren in de Verenigde Arabische Emiraten voor Tractebel Engineering en, eenmaal terug in België, voor de BU Generation van Electrabel. In 1999 wordt hij Project Manager voor de bouw van meerdere warmtekrachtcentrales in de haven van Antwerpen en voor Zandvliet Power CCGT. Hij zetelt vijf jaar lang in de directie van een maintenancezone bij Electrabel, en verhuist in 2005 naar Chili om daar als COO aan de slag te gaan bij ECL. Begin 2008 zet hij zijn loopbaan verder in Parijs als Vice President Synergy and Performance van GDF SUEZ. In 2010 beslist hij om terug te keren naar Tractebel Engineering als HR Director. Midden 2013 wordt hij Algemeen Directeur van Technum. In 2016 wordt Technum overgenomen door Tractebel en Hein wordt EVP van de Business Line Infrastructure, Building en Environment.

Hedwig Van Lysebeth Director Building Systems & Services

Hij wordt geboren in 1958 en behaalt een diploma industrieel ingenieur en management aan het Instituut voor bedrijfsopleidingen in Nederland.

Hij start zijn carrière in 1983 als projectingenieur bij Toledo. In 1987 stapt hij over naar thyssenkrupp, de Duitse ijzer- en staalgroep, waar hij achtereenvolgens de functie van salesengineer, regiodirecteur en commercieel directeur bekleedt. Hij zet veertien jaar lang z’n loopbaan verder bij Imtech Maintenance als algemeen bestuurder-directeur. In 2010 wordt hij Director Services bij SPIE Belgium. In 2017 neemt hij er de functie van Director Infrastructure bij. En in 2019 neemt hij daar ook nog eens ad interim de functie van Director Building Systems bij.  In 2020, is hij benoemd directeur van de nieuwe divisie Building Systems & Services.

Jean Aerts Director Industry

Hij wordt geboren in 1960 en behaalt een diploma ingenieur elektromechanica aan de Katholieke Industriële Hogeschool Antwerpen (KIHA) en een diploma preventie- en veiligheidsadviseur aan het Rijksuniversitair Centrum Antwerpen.

Hij begint z'n carrière in 1986 als ingenieur en verantwoordelijke van de onderhoudsdienst bij B.M.T. in Schoten. In 1988 zet hij z'n carrière verder als verantwoordelijke van de montage- en veiligheidsafdeling van de multinational thyssenkrupp. Vier jaar later gaat hij als productiedirecteur en veiligheidsverantwoordelijke aan de slag bij Intraco nv, een bedrijf dat in België actief is op de markt voor plastic buizen. In 1996 stapt hij over naar Eyke Hogendoorn bv, waar hij de functie van directeur van de plasticafdeling uitoefent. In 2007 start hij bij SPIE Belgium als Business Unit Manager Industry in Grobbendonk en enkele jaren later wordt hij Director Industry van SPIE Belgium.

Jean-Pierre Butacide Director of Finance and Administration

Hij wordt geboren in 1965 en behaalt een diploma sociaaleconomische wetenschappen (afstudeerrichting beheer en informatica) aan de Facultés universitaires Notre-Dame de la Paix in Namen.

Eén jaar lang staat hij aan het hoofd van AIESEC Belgium. Daarna, in 1989, start hij z'n carrière bij KPMG binnen de auditactiviteiten. Dankzij de ervaring die hij opdoet bij verschillende klanten uit de bouwsector, kan hij in 1993 aan de slag bij de groep Hamon. Daar oefent hij verschillende financiële functies uit, zoals financieel directeur van Hamon Thermal en Engineering en verantwoordelijke voor de consolidatie en beheerscontrole van de groep. Hij werkt mee aan de voorbereiding van de beursgang van Hamon in Brussel en is financieel directeur bij Hamon-Lummus, een joint venture van de groep Hamon en de groep ABB Lummus. In 2003 stapt hij over naar CRH, een Ierse groep die zich toelegt op cementproductie. Daar wordt hij financieel directeur van de subgroep Plakabeton. Zijn voornaamste rol is om een familiebedrijf in volle ontwikkeling te integreren in een grote internationale groep. In september 2005 komt hij bij SPIE Belgium terecht als financieel directeur. Hij superviseert de boekhouding, de kasstromen, de budget- en beheerscontrole, de kredietcontrole en de juridische dienst.

Jean-Pierre Martin Human Resources Director

Hij wordt geboren in 1972 en behaalt een masterdiploma arbeidswetenschappen en HR management aan de Université libre de Bruxelles, een master in Management & Business Administration aan de Louvain School of Management en een master in Gezondheidsmanagement aan de Université libre de Bruxelles - Solvay Business School.

Hij begint z’n carrière in 1995 als assistent van de HR Director bij het UMC Sint-Pieter in Brussel. In 1999 kan hij als HR Director aan de slag bij Pharma Belgium, een belangrijke speler in de gezondheidszorg en farma-industrie. Daarna zet hij z'n carrière verder binnen de groep LafargeHolcim, de wereldleider op het vlak van cement en bouwmateriaal, waar hij acht jaar lang verschillende HR-functies op zich neemt in zowel België als Nederland. In januari 2013 wordt hij HR Director bij SPIE Belgium.

Guy Verstraeten Director ICS

Hij wordt geboren in 1976 en behaalt een diploma als industrieel ingenieur aan de Universiteit Antwerpen en een masteropleiding Information & Security Technology aan de KU Leuven.

Hij begon zijn carrière als System Management Consultant bij IBM.  In 2006 ging hij aan de slag bij Accenture als Technology Consulting Manager.  Drie jaar later stapte hij over naar de groep Cegeka, waar hij begon als Business Unit Manager bij de afdeling Managed Services.  In 2014 werd hij gepromoveerd tot directeur van de afdeling Cloud Solutions & Projects.

Dankzij zijn algemene IT-expertise, ervaring op het vlak van digitale transformatie en kennis van de industriële sector is hij de ideale persoon om de divisie ICS verder te doen groeien op de Belgische markt.

Wouter Van Derbeken Director Operations Support

Hij wordt geboren in 1975 en behaalt een diploma industrieel ingenieur elektromechanica aan de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven te Gent.

Zijn carrière begint in 1998 bij Siemens nv in Brussel, waar hij aan de slag gaat als Project Engineer Automation EIT. Drie jaar later stapt hij over naar Stäubli Benelux nv, een wereldwijde leverancier van mechatronica-oplossingen in drie verschillende sectoren: verbindingssystemen, robotica en textielmachines. Daar bekleedt hij verschillende functies zoals Business Unit Manager en Key Account Manager. In 2009 zet hij die laatste functie verder, maar dan bij Alphatronics nv, een bedrijf dat al 25 jaar lang meespeelt in de sector van de toegangscontrole en logistiek. Eén jaar later wordt hij Business Unit Manager bij Coopman Liften. In 2011 gaat hij aan de slag bij SPIE Belgium als Business Unit Manager binnen de BU Industry te Aalter en als Integration Manager tijdens het eerste jaar na de overname van Tevean.

Mario Brusselmans Director Infrastructure & Services

Hij wordt geboren in 1978 en behaalt een diploma Industrieel Ingenieur Elektromechanica aan de Universiteit van Leuven - Campus De Nayer in St Katelijne Waver.

Zijn carrière begint in 2001 bij GTI Infra in Zaventem, waar hij aan de slag gaat als assistent projectleider in de afdeling zwakstroom en automatisatie. Na de overname van de GTI-groep door Fabricom groeit hij door in de afdeling Rail tot Senior Project Manager. Na 13 jaar bij Fabricom (ondertussen Engie geworden) kiest hij om de stap te zetten naar SPIE als Department Manager Infrastructure voor de regio Vlaanderen. Drie jaar later promoveert hij tot Business Unit Manager bij Infrastructure. In 2020 neemt hij de leiding als directeur van de nieuwe divisie Infrastructure & Services.