SPIE VERKOZEN TOT 'TOP EMPLOYER' 2020

In 2019 trok SPIE Belgium 252 nieuwe talenten aan dankzij een geoptimaliseerde wervingsstrategie

Brussel, 3 februari 2020 – SPIE Belgium, een dochteronderneming van de groep SPIE, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, is voor de dertiende keer, waarvan tien jaar op rij, uitgeroepen tot ‘Top Employer België’.


Op 4 februari ontvangt SPIE Belgium het officiële certificaat van Top Employer 2020 uit handen van het internationale certificeringsbedrijf Top Employers Institute. De uitreiking vindt plaats tijdens een prestigieus diner in het Hôtel de la Poste (Tour & Taxis, Brussel). SPIE is een van de 75 bedrijven in België die worden gecertificeerd door het Top Employers Institute.

SPIE Belgium werd voor de dertiende keer – waarvan tien jaar op rij – erkend als Top Employer. Het bedrijf onderscheidde zich vooral door zijn geoptimaliseerde wervingsstrategie. In 2019 slaagde SPIE Belgium erin 252 nieuwe krachten aan boord te halen, vooral dankzij haar innovatieve wervingsmethoden, een interne jobhunter, professionele communicatie die gericht is op sociale netwerken en regelmatig contact met de kandidaten.

Daarnaast lanceerde SPIE Belgium een programma om de leiderschapsprincipes van de groep in praktijk te brengen. De bedoeling is om de belangrijkste vaardigheden van haar leidinggevenden vast te leggen en te evalueren. In 2020 gaat SPIE Belgium bovendien verder met de uitvoering van een ontwikkelingsplan voor diezelfde leidinggevenden. Naast het uitrollen van een wervingsstrategie en leiderschapsprincipes zet SPIE Belgium zich ook in op het vlak van permanente opleiding en integratie van nieuwe medewerkers.

Annik Vandeputte, verantwoordelijke hr-ontwikkeling bij SPIE Belgium: “SPIE Belgium bewees in 2019 nogmaals dat het haar titel van Top Employer verdient. Ook in 2020 is de werving van technische profielen een topprioriteit. We willen iedere medewerker op elk bedrijfsniveau de beste omstandigheden bieden om zich te ontplooien in een gunstige werkomgeving.”

SPIE Belgium werd beoordeeld op basis van strenge selectiecriteria, zoals werkomgeving, talentontwikkeling en verbetering van hr-praktijken. SPIE nam voor de certificering ook deel aan de HR Best Practices Survey, een onderzoek dat tien thema’s behandelt en niet minder dan zeshonderd hr-praktijken beoordeelt.

Het Top Employers Institute werd meer dan 25 jaar geleden opgericht. Dit internationale certificeringsbedrijf beloont werkgevers die hun werknemers uitstekende arbeidsomstandigheden bieden. Sinds zijn oprichting heeft het Top Employers Institute een certificaat uitgereikt aan meer dan 1300 bedrijven in 115 landen.