CLINIQUE DU MONTLÉGIA

Brussel, 26 september 2019 - SPIE Belgium, een dochteronderneming van SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, is trots. Ze droegen hun steentje bij aan de bouw van de Clinique du MontLégia (die eind oktober klaar is). Deze infrastructuur van 100.000 m2 herbergt vanaf februari 2020 maar liefst 720 bedden voor volledige ziekenhuisopname en 120 plaatsen in het dagziekenhuis.

Het nieuwe ziekenhuis van het Centre Hospitalier Chrétien (CHC) met de naam 'Clinique du MontLégia' opent in februari 2020 zijn deuren. Het is gebouwd op de site van de voormalige Charbonnages de Patience et Beaujonc (Glain) langs de A602, in de buurt van de tunnel van Cointe (ten westen van Luik) en brengt de activiteiten van de drie Luikse ziekenhuizen van het CHC samen: Saint-Joseph, Espérance en Saint-Vincent. Deze nieuwe kliniek biedt een volledig zorgaanbod, en stelt meer dan 2.000 medewerkers tewerk. Zij kunnen gebruikmaken van de modernste apparatuur in een ergonomische werkomgeving.
In mei 2016 haalde SPIE België met Cegelec en Close twee contracten voor HVAC (verwarming, koeling en ventilatie) en gecentraliseerd technisch beheer (GTB) binnen. De Belgische dochteronderneming kon, in samenwerking met Close, ook een contract voor energieproductie afsluiten (ketels en koelmachines). Vier SPIE-medewerkers en een dertigtal onderaannemers zullen drie jaar lang hebben gewerkt op deze Luikse site, die in oktober 2019 wordt afgewerkt.

Marc-Emmanuel Parser, Project Manager bij SPIE België vertelt: "Voor onze HVAC-afdeling Building Systems Brussels biedt het project van het MontLégia-gebouw zo veel variatie, dat we de kans krijgen om al onze kennis en vaardigheden ten volle te benutten." SPIE was verantwoordelijk voor de HVAC-activiteiten, waaronder de hydraulische distributie van warm water en ijswater, de installaties voor luchtbehandeling en -distributie (voornamelijk in de accommodatie), en de productie van ijswater voor het koelen van de ziekenhuisinstallaties.

 

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdeling