Benoeming van Pierre Van Den Eynde

Pierre Van Den Eynde benoemd tot directeur van de divisie Building Systems van SPIE Belgium

Brussel, 7 juni 2021 – SPIE Belgium, dochteronderneming van de groep SPIE, onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, laat weten dat Pierre Van Den Eynde benoemd is tot directeur Building Systems en verwelkomt hem als zodanig in haar directiecomité. 

 

Sinds 1 mei 2021 is Pierre Van Den Eynde volledig verantwoordelijk voor de divisie Building Systems van SPIE Belgium, die hij in november 2020 is komen versterken als adjunct-directeur.

In deze nieuwe functie zal hij in het bijzonder instaan voor het consolideren en optimaliseren van de tools van de divisie Building Systems en zal hij ook helpen bij de uitvoering van het ambitieuze groeiplan van SPIE Belgium.

Na het behalen van een diploma landelijk ingenieur aan de Université Catholique de Louvain (UCL) en een MSc Aquatic Resource Management (beheer van waterbronnen) aan het King's College London, begint hij in 1989 zijn loopbaan als Production & R&D Manager bij Ménart, een bedrijf dat gespecialiseerd is in recycling apparatuur. 

Van 1992 tot 1994 doet hij zijn eerste internationale ervaring op, eerst als verantwoordelijke voor een recyclageproject op Mauritius, daarna in Rwanda/Zaïre als verantwoordelijke voor een programma voor gezondheidsbeheer in het kader van de crisis na de genocide in 1994. Nadat hij van 1996 tot 1998 assistent-docent hydraulica en mechanisatie is aan de UCL, begint hij aan een tweede internationaal avontuur. Zo trekt hij naar Laos, Vietnam en Benin en naar verschillende Afrikaanse en Aziatische landen, waar hij gedurende 13 jaar programma's voor wegenbouw, elektrificatie, openbare gebouwen, watervoorziening en irrigatie beheert in opdracht van de Europese Commissie, de Belgische Coöperatie, de KfW en verschillende geldschieters.

Wanneer hij in 2011 terugkeert naar Europa, besluit hij om, na een kort intermezzo bij de Gitec-groep (Düsseldorf), aan de slag te gaan bij Arcadis. Hij bekleedt er tussen 2011 en 2018 de functies van directeur Infrastructuur België, directeur Milieu België-Frankrijk-Italië-Spanje en operationeel directeur Gebouwen en Digitale Transformatie. In 2018 stapt hij over naar Tractebel, waar hij General Manager van IMDC en Ports & Waterways wordt.

Daarnaast was Pierre Van Den Eynde docent project management aan de Haute Ecole de la Province de Namur en gastdocent BIM aan de Université Catholique de Louvain.

 ”De komende jaren vormen een spannende uitdaging voor de bouwsector. De Belgische vastgoedsector kende in 2020 een daling van bijna 4%, maar voor de bouwwerven moet de grootste Covid-schok nog komen. Bovendien luiden het herijkte gebruik van commerciële gebouwen en de stijging van de bouwkosten in Brussel grote veranderingen in die kansen bieden voor SPIE. Als installateur multitechnieken die in de voorhoede speelt van groene en digitale technologieën heeft SPIE de Covid-impact kunnen temperen en is de onderneming ideaal geplaatst om deze kansen voor transformatie ten volle aan te grijpen", klinkt het bij Pierre Van Den Eynde.

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdeling