Overstap naar de Cloud van het bedrijf Lamy, dochterbedrijf van Nexity

LOCATIE Brussel

Het bedrijf kan terug efficiënt werken dankzij de Cloud van SPIE.

Lamy, dochterbedrijf van de Franse groep Nexity, is een netwerk van vastgoedkantoren. Vroeger leunde Lamy op z'n Frans moederbedrijf, maar het besliste om op de Cloud in te zetten om gegevens en administratieve en interne apps te hosten, om weer flexibeler te kunnen werken. Lamy koos voor de afdeling ICS van SPIE Belgium als leverancier van hosting en diensten.

 

Die afdeling nam alle facetten van de overstap naar de Cloud voor zijn rekening. Van de analyse van de noden en van de vakspecifieke elementen, over de eigenlijke kern van het project en tot het dagelijkse gebruikerssupport (helpdesk). SPIE stelde infrastructuur (specifieke Active Directory, Exchange en Citrix-servers), verbindingen (internet, redundante breedband netwerken) en lokale oplossingen (PC, netwerk, firewall) ter beschikking in zijn datacenter in België. Het computerbestand werd vervangen door desktops en laptops van de nieuwste generatie.

 

Het resultaat? Flexibele, mobiele en gecentraliseerde gegevens. “De overstap naar de Cloud was onontbeerlijk. Informatica is voor ons een dagelijkse tool die van ‘s ochtends tot ‘s avonds beschikbaar moet zijn voor elke medewerker. Voortaan zijn wij enorm flexibel”, vertelt Marc Milcamps, gedelegeerd bestuurder van Lamy.

Geassocieerde markt