Top Employer 2016

Top Employers België/Belgique 2016
Het Top Employers keurmerk wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties die uitstekend voor hun medewerkers zorgen.

SPIE Belgium krijgt voor de negende keer het label ″Top Employer″

SPIE Belgium, een aantrekkelijke werkgever dankzij een uitmuntend Human Resources beleid

SPIE Belgium, filiaal van de groep SPIE, Europees onafhankelijk marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, mocht gisterenavond voor de negende keer het label “Top Employer” in ontvangst nemen. Een mooie beloning voor z’n actief beleid op het vlak van human resources.

Het label ″Top Employer″ wordt exclusief toegekend aan ondernemingen die de hoogste standaarden en criteria hanteren op het vlak van hun personeelsbeleid. Met welke criteria wordt rekening gehouden bij de toekenning van het label? Uiteraard met het compensatiepakket, maar ook met de werkomstandigheden, de opleiding- en carrièremogelijkheden en de bedrijfscultuur.

Voor de negende keer heeft SPIE Belgium getoond dat het over alle troeven beschikt om deel uit te maken van het selecte groepje van ondernemingen die het label al in ontvangst mochten nemen. Johan Dekempe, algemeen directeur van SPIE Belgium, is verheugd over deze erkenning als uitmuntend werkgever: « Het label “Top Employer” onderscheidt de werkgevers die hun mensen een kwalitatieve werkomgeving bieden, talentontwikkeling op alle niveaus van de onderneming stimuleren en permanentstreven naar een verbetering van hun tools en processen op het vlak van human resources. We zijn enorm trots op deze erkenning. »

Jean-Pierre Martin, human resources manager bij SPIE Belgium, voegt hier nog aan toe : « Dit label beloont ons HR-beleid dat er dag na dag naar streeft om de werkomstandigheden van en voor onze medewerkers te verbeteren. Dit door aan elk van hen de mogelijkheid te bieden om hun professioneel talent te ontwikkelen en dat op alle niveaus van de onderneming. De laatste jaren hebben we veel tijd en aandacht geschonken aan de integratie en in situ opleiding van nieuwe loontrekkenden. Verder hebben we met succes medewerkers van bedrijven die we overnamen geïntegreerd binnen SPIE. Ook hebben we sterk ingezet op carrièremanagement, dit met de inwerkingstelling van een ontwikkelingsplan en de concrete toepassing van duidelijke processen op het vlak van ″talent management″ en ″succession planning″. Allemaal initiatieven die hebben bijgedragen tot onze sterke employer brand. »

Bovenaan pagina