Keer terug naar de lijst

Nieuws

SPIE plaatst veiligheidsinstallaties voor zeer lage spanning in het Brusselse metronet

Image: 
Short Descrption: 
Brussel, 13 december 2018 – SPIE is al jarenlang marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie. De Belgische tak van het bedrijf sleepte onlangs een aanbestedingsproject in de wacht om de veiligheidsinstallaties voor zeer lage spanning in de Brusselse metro te plaatsen of te vernieuwen waar nodig. De werken gingen van start in oktober en nemen drie jaar in beslag.

Brussel Mobiliteit beheert de MIVB-infrastructuur voor de metro- en premetrolijnen in Brussel. De overheidsdienst waakt over de continuïteit van de dienstverlening en ziet erop toe dat de installaties in de stations, tunnels en bepaalde metrodepots in de hoofdstad tijdig worden onderhouden en aangepast.

SPIE Belgium kwam als begunstigde uit de bus in een aanbestedingsdossier voor de vernieuwing en uitbreiding van de veiligheidsinstallaties met zeer lage spanning op de metro- en premetrolijnen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het bedrijf dankt dit succes aan haar technische expertise, haar nabijheid, haar flexibiliteit en haar kwalitatief hoogstaande dienstverlening.

De aanbesteding omvat zo'n 3500 camera's, 500 km kabels, een datacenter en minstens vijf stations die volledig moeten worden vernieuwd.

In totaal ontfermen zo'n 55 medewerkers (40 in de dagploeg en 15 in de nachtploeg) zich onder meer over de installatie van bewakingscamera's, de Tetra en Astrid radiocommunicatie, de plaatsing en vervanging van optische-vezelkabels, het telefoonverkeer, het beheer en de opslag van data, de inrichting van technische ruimtes, de tijdweergave en de toegangscontrole. Er komen dus heel gevarieerde competenties kijken bij dit project.

SPIE Belgium wil voor dit project beantwoorden aan de uiteenlopende behoeften van de klant met een uitstekende dienstverlening, zonder een beroep te doen op onderaannemers. Met die ambitie legt het bedrijf zich meteen ook een flinke uitdaging op.

Jonathan Debève, Senior Project Manager bij SPIE Belgium, is alvast bijzonder trots op de gunning voor zijn team: "We werken intussen zo'n tien jaar samen met Brussel Mobiliteit en het is al de vierde maal dat dit kadercontract aan ons wordt gegund. Dankzij dit vertrouwen kunnen we telkens nieuwe competenties verwerven en onze dienstverlening uitbreiden."

Bovenaan pagina