Keer terug naar de lijst

Nieuws

SPIE laat studenten kennismaken met hun toekomst

Short Descrption: 
Voor de 5de keer neemt SPIE Belgium vandaag 12 maart deel aan de Agoria Technorally. Het bedrijf is meteen ook een van de partners in de organisatie. Derdegraadsstudenten uit het secundaire technische of beroepsonderwijs komen in contact met grote bedrijven met diverse technische specialisaties. Zo kon SPIE Belgium op de 3 werven die het openstelde 71 studenten ontvangen. Op de 23 sites die deelnamen aan de Agoria Technorally kwamen 293 studenten een kijkje nemen.

 

SPIE Belgium stelde vandaag in en rond Gent de werven van Alco Bio Fuel, CRI en Maria Middelares open voor geïnteresseerde studenten van de derde graad van het technisch en beroepsonderwijs. Ze kregen gedurende een halve dag tekst en uitleg van specialisten over de complexiteit en de uitdagingen van een technische job. Uiteindelijk bezochten 71 technici in spe deze SPIE Belgium-sites. In totaal bezochten 293 studenten een van de 23 werven op deze Agoria Technorally.

"Net als veel andere bedrijven, zoekt SPIE Belgium voortdurend naar nieuw technisch talent. Zo hopen we dit jaar zeker 150 nieuwe collega’s aan te werven. We zoeken vooral mechanici, elektriciens, pijpfitters, lassers, project managers estimating engineers en technisch tekenaars. Voor SPIE Belgium zijn dit soort initiatieven erg belangrijk om jongeren te laten kennismaken met de dagelijkse realiteit van het terrein," zegt Jean-Pierre Martin, HR Director van het bedrijf.

SPIE Belgium is als integrator van multitechnische oplossingen een topspeler in de Belgische industrie en als Top Employer 2013 een aantrekkelijke werkgever voor jong technisch talent.

TechnoRally is een initiatief van Agoria, de federatie van de technologische industrie.

Bovenaan pagina