Keer terug naar de lijst

Nieuws

SPIE beloont haar leveranciers voor hun creativiteit

Image: 
Short Descrption: 
Tweede Belgische editie van de SPIE Challenge Innovation Leveranciers was opnieuw een succes

Brussel, 7 december 2018 – SPIE is al jarenlang marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie. Begin 2018 nodigde de Belgische tak van het bedrijf haar leveranciers uit om deel te nemen aan de tweede editie van haar Challenge Innovation Leveranciers. Gisterenavond bekroonde SPIE enkele innovatiejuweeltjes in het Huis van de Toekomst – Living Tomorrow, het symbool van innovatief ondernemerschap in Vilvoorde.

Tussen 16 april en 15 juni 2018 dienden in totaal 36 leveranciers van SPIE Belgium hun projecten in volgens vier categorieën: disruptieve innovatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), veiligheid en supply chain. Er werden maar liefst 44 projecten voorgelegd aan de jury bestaande uit verschillende medewerkers van SPIE Belgium uit diverse operationele afdelingen en support functies. De jury nam alle dossiers onder de loep en selecteerde uiteindelijk één project per categorie.

Gisterenavond vond de officiële prijsuitreiking plaats in het Huis van de Toekomst – Living Tomorrow in Vilvoorde. Elk project dat door de jury werd geselecteerd, werd beloond met een innovatietrofee.

 • Categorie 'disruptieve innovatie':       
  Signify, voor zijn project InterAct Office – een slim verlichtingssysteem dat de gebruiker realtime-informatie geeft, zodat die het gebruik van de ruimte en het energieverbruik kan optimaliseren.
 • Categorie 'maatschappelijk verantwoord ondernemen':      
  Messer, voor zijn project Green CO2 – Recycled C02 – een recyclingsysteem dat CO2 uit de atmosfeer recycleert aan de hand van een zogenaamd ethische plant.
 • Categorie 'veiligheid':   
  Socomec, voor zijn project Application eWIRE voor UPS Masterys – een tutorialtoepassing voor vaklui, om de verschillende stappen bij de plaatsing van elektrische installaties te vereenvoudigen.
 • Categorie 'supply chain':          
  Nexans en Cebeo, voor hun project Smart Reel Management – een innovatie om de logische stroom in de supply chain tussen fabrikant (Nexans) en distributeur (Cebeo) te visualiseren, met een barcodesysteem voor de traceerbaarheid van werfbobijnen.

Met de Challenge Innovation Leveranciers wil SPIE de innovatieve geest van haar leveranciers aanwakkeren. Door de innovatieprojecten ook zelf toe te passen, kan SPIE haar prestaties bovendien voortdurend verbeteren.

Sinds de eerste editie van de Challenge in 2016 heeft SPIE Belgium al twee bekroonde oplossingen toegepast:

 • Er werden 30.000 kartonnen bekers op basis van landbouwafval verdeeld binnen SPIE Belgium – een project van Paperwise, winnaar van de editie 2016 in de categorie 'milieu-impact'.
 • Er werd een nieuw voorraadsysteem ('Orsy') ingevoerd om het voorraadbeheer te optimaliseren en de voorraad onmiddellijk te visualiseren – een project van Würth, winnaar van de editie 2016 in de categorie 'economische impact'.
Bovenaan pagina