Keer terug naar de lijst

Nieuws

SPIE Belgium zet zich in voor het goede doel

Image: 
Short Descrption: 
Een mooie daad van vrijgevigheid ten voordele van drie verenigingen: Château Vert, Sukhi Home en Kom op tegen Kanker

SPIE Belgium zet het jaar op een goede manier in en schenkt in totaal 15.000 Euro aan de vzw’s Château Vert, Sukhi Home en Kom op tegen Kanker.

SPIE Belgium staat niet alleen bekend als de onafhankelijke Europese marktleider inzake multi-technische diensten op het vlak van energie en communicatienetwerken, maar ook als een maatschappelijk geëngageerde onderneming. De onderneming eert al meer dan tien jaar de traditie om niet het klassieke eindejaarsgeschenk aan klanten aan te bieden maar om een donatie te doen aan één of verscheidene goede doelen in de vorm van een cheque.

Afgelopen vrijdag schonk SPIE Belgium 15.000 Euro (5.000 Euro per organisatie) aan drie verenigingen tijdens z’n Nieuwjaarsreceptie. Er werd gekozen voor zowel nationaal als internationaal actieve organisaties:

  • Château Vert - Deze instelling is gevestigd in Solières, het hart van de Condruzische Ardennen. Hier, ten midden van het groen, creëert Château Vert een familiale sfeer voor jongeren en volwassenen met een lichamelijke beperking.
  • Sukhi Home - Deze organisatie geeft 80 Nepalese kinderen een onderkomen en behoedt hen zo voor een leven op straat. Door de opzegging van het huurcontract (2017) is Sukhi Home nu dringend op zoek naar werkingsmiddelen om een nieuw en veilig onderkomen te kunnen bouwen voor deze 80 kinderen.
  • Kom op tegen Kanker - Deze actie die georganiseerd wordt door de Vlaamse Liga tegen Kanker wil het onderzoek naar efficiënte middelen voor kankerbestrijding bevorderen.

Johan Dekempe, CEO van SPIE Belgium : «Al meer dan tien jaar steunen wij Belgische verenigingen die zich engageren voor een kwaliteitsvol leven voor iedereen. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat SPIE Belgium zich op deze manier kan inzetten voor de gemeenschap en zin kan geven aan belangrijke waarden als verantwoordelijkheid, proximiteit en solidariteit.»

Bovenaan pagina