Keer terug naar de lijst

Nieuws

SPIE Belgium steunt jongerenkampen Rode Kruis

Image: 
Short Descrption: 
Ook dit jaar steunt SPIE Belgium het Rode Kruis bij de organisatie van haar jongerenkampen. Deze financiële bijdrage zorgt ervoor dat enkele tientallen kinderen uit minderbedeelde gezinnen deze zomer een weekje op vakantie kunnen naar de Belgische kust of de Ardennen. De kinderen zullen er behalve leuke en ontspannende activiteiten ook een basiscursus EHBO krijgen.

SPIE Belgium steunt voor het tweede opeenvolgende jaar het Rode Kruis in deze sociale actie, en zal dat ook in 2013 doen. De traditie om het goede doel te steunen bestaat bij het bedrijf al meer dan een decennium: destijds werd gekozen om niet langer eindejaarsgeschenken aan de klanten te geven, maar om dit budget op een sociaal verantwoorde manier te besteden.

Johan Dekempe, ceo van SPIE Belgium: 'In onze samenleving is het maar logisch dat we ook op een sociaal verantwoordelijke manier met onze budgetten omspringen. We hebben daarom beslist om goede doelen te steunen met het geld dat we anders aan nieuwjaarscadeaus zouden geven. En op deze manier maken we ook nog eens tientallen kinderen gelukkig!'

Het Rode Kruis is trouwens niet het enige goede doel dat SPIE Belgium steunt. Dit jaar werd al een mooie cheque geschonken aan NEMA en Kid au Quai, twee verenigingen voor mensen met neuromusculaire aandoeningen.

Bovenaan pagina