Keer terug naar de lijst

Nieuws

SPIE Belgium sluit een overeenkomst met Tesla Motors

Image: 
Short Descrption: 
Installatie van elektrische laadstations: innovatief én verantwoord

SPIE Belgium sloot recentelijk een eerste samenwerkings-akkoord af met Tesla Motors, de vermaarde Amerikaanse producent van elektrische auto’s. In dit kader is SPIE Belgium verantwoordelijk voor de installatie van elektrische laadstations voor Model S wagens van Tesla in België. De installatie van de eerste laadstations op Belgische bodem is inmiddels een feit. Deze kwamen er op de parking van het hotel Van der Valk in Nijvel en, net voor Kerstmis, op die van het Holiday Inn Express hotel in Gent. Deze nieuwe opdracht sluit perfect aan bij de strategie van SPIE die meer dan ooit de nadruk legt op een duurzaam innovatiebeleid en op de realisatie van doelgerichte projecten met groot lokaal belang.

SPIE Belgium, onafhankelijk en toonaangevend dienstverlener op het vlak van energie en communicatienetwerken, is verheugd dat het voortaan Tesla Motors, de Amerikaanse fabrikant van elektrische voertuigen, onder z’n klanten mag tellen.

Tesla Motors vertrouwt aan SPIE Belgium de installatie van elektrische laadstations toe voor Tesla Model S wagens. Auto’s van dit type hebben een autonomie van 500 km en gaan in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u. De Model S is een referentie voor topprestaties in het segment van elektrische wagens. De auto staat garant voor een unieke rijervaring zonder enige emissie.

De eerste Supercharger stations zijn ondertussen een feit en staan op de parking van het hotel Van der Valk in Nijvel en op die van het Holiday Inn Express in Gent. Dit laatste station werd officieel geopend op 22 december 2014.

Eind dit jaar zullen Model S eigenaren al de mogelijkheid hebben om overal in de gekozen landen ‘elektrisch’ rond te rijden, enkel gebruikmakend van het Supercharger netwerk.

“We zijn bijzonder blij met deze unieke en bijzondere opdracht”, zegt Johan Dekempe, CEO van SPIE Belgium. “We treden hiermee in de voetsporen van SPIE France die al heeft meegewerkt aan deze noord-zuid corridor van Supercharger stations. Bij SPIE zetten we dagelijks alles in het werk voor meer comfort en welzijn in onze samenleving. We zijn bijzonder enthousiast om met de installatie van deze laadstations te beginnen, te meer omdat dit project uitstekend kadert in onze filosofie van duurzaam en verantwoord ondernemen.”

“Tesla vindt het van groot belang om Model S eigenaren gratis lange afstandsritten aan te kunnen bieden” geeft Kim Liebregts aan, Tesla’s directeur voor de Benelux regio. “België is een zeer belangrijke markt voor Tesla en Gent is een ideale locatie voor onze klanten die door Europa rijden, met name voor de populaire routes tussen Amsterdam en Londen en Parijs via België en Duitsland.”

SPIE Belgium kan dankzij deze samenwerking met Tesla Motors niet enkel concreet vorm geven aan z’n engagement voor een duurzame samenleving, maar ook voluit terugvallen op z’n expertise als installateur van multitechnische oplossingen. SPIE Belgium is niet aan z’n proefstuk toe wat het installeren van elektrische laadstations betreft; het bedrijf wil ook bij deze opdracht zijn kunnen en kennen extra in de verf zetten.

Bovenaan pagina