Keer terug naar de lijst

Nieuws

SPIE Belgium rijdt voor het goede doel

Image: 
Short Descrption: 
Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, staat de vierde zaterdag van juni bij SPIE Belgium opnieuw in het teken van de fiets. Deelnemers doorkruisen de Scheldevallei, de Zwalmstreek en de Vlaamse Ardennen, met start en finish in Oudenaarde, vlakbij de aankomstplaats van de wielerklassieker bij uitstek, de Ronde van Vlaanderen. Dit jaar schenkt SPIE Belgium voor deze gelegenheid 10.000 euro aan 2 goede doelen To Walk Again, en De Limmerik.

 

Zaterdag 22 juni wordt het startschot gegeven voor de tweede 'SPIE Belgium Classic', een initiatief van enkele werknemers van SPIE Aalter en SPIE Grobbendonk. De deelnemers kunnen kiezen uit 4 parcours.
Van 30 tot 120 kilometer, door de Scheldevallei, de Zwalmstreek en de Vlaamse Ardennen. Van vlak, tot (sterk) golvend, over vele bekende en minder bekende hellingen.

SPIE Belgium heeft opnieuw twee goede doelen gekozen, zodat de deelnemers aan dit familiale en sportieve evenement het aangename aan het nuttige koppelen.
'To Walk Again' is de vzw van voormalig triatleet Marc Herremans. Deze organisatie begeleidt personen met een fysieke handicap op een professionele manier bij het sporten. De vzw Limmerik wil aan kinderen en jongeren tot 18 jaar met een ernstige fysische of chronische aandoening een echte thuis bieden, met meer dan alleen medische verzorging. Beide organisaties krijgen een bedrag van 5000 euro op hun rekening gestort.

Om dit alles wat luister bij te zetten, wordt na afloop van de SPIE Belgium Classic een kort officieel moment voor de overhandiging van de cheques gepland. Namens SPIE Belgium zal ceo Johan De Kempe aanwezig zijn, samen met Johan Cremery (To Walk Again) en Beni Kerckhofs (Limmerik).

Als officieel sponsor van de amateurwielerploeg CUBE-SPIE-DOUTERLOIGNE stelt SPIE Belgium bovendien twee volgwagens ter beschikking om het initiatief te ondersteunen. "Dit initiatief heeft de volledige steun van de directie en de hele organisatie van SPIE Belgium. En ook dankzij onze sponsors kunnen we 5.000 euro schenken aan To Walk Again en Limmerik, twee verenigen die opkomen voor de rechten van deze patiënten."

Inschrijving en meer info via de website www.spiebelgiumclassic.be

 • Deelnemen kost 5 of 7 euro (leden of niet-leden van de Vlaamse Wielerbond).
 • Om 7u30 wordt het startschot gegeven voor de eerste vertrekkers. Daarna kan nog gestart worden tot 14u ’s namiddags (voor de rit van 30km).
 • De organisatoren zorgen eveneens voor:
  • een geschenk bij aankomst voor de eerste 1000 deelnemers.
  • een bewaakte fietsenstalling
  • bevoorrading is voorzien (1 voor parcours van 30km - 2 voor parcours van 60 km - 3 voor parcours van 90 en 120 km)
  • technische ondersteuning bij de start en depannagedienst voor onderweg (door de 2 volgwagens van CUBE-SPIE-DOUTERLOIGNE)
Bovenaan pagina