Keer terug naar de lijst

Nieuws

SPIE Belgium opnieuw Top Employer België

Image: 
Short Descrption: 
SPIE Belgium opnieuw Top Employer België - Het CRF Institute beloont het beste HR-beleid en de beste HR-praktijken

SPIE Belgium, het multitechnische filiaal van de Franse groep SPIE, werd gisteravond opnieuw uitgeroepen tot 'Top Employer België' voor zijn HR-beleid. Deze prijs valt samen met het begin van een nieuwe campagne waarmee het bedrijf heel wat nieuwe profielen wil werven.

Sinds 1991 reikt het CRF Institute jaarlijks het label 'Top Employers België' uit aan werkgevers die voldoen aan strenge selectiecriteria. Werkomstandigheden, interne promotiemogelijkheden, opleidingen en ontwikkeling, bedrijfscultuur: elk aspect van het HR-beleid wordt onder de loep genomen.

"SPIE Belgium maakt deel uit van de 45 ondernemingen die dit jaar het label 'Top Employers België 2012' ontvingen", vertelt Ruud van Es, Country Manager Benelux van het CRF Institute. "Het uitmuntende HR-beleid toont aan dat talent management voor deze werkgever absoluut een prioriteit is."

Philippe Brulard, HR-manager bij SPIE Belgium, is opgetogen over deze waardevolle erkenning, waarmee het engagement van SPIE tegenover zijn personeel nogmaals bevestigd wordt: "SPIE hecht veel belang aan de ontwikkeling van zijn werknemers. En in de toekomst zullen we daar nog meer aandacht aan besteden. In onze sector is er immers nog steeds een tekort aan werkkrachten, zelfs in deze tijden van crisis. In ons vakgebied zijn getalenteerde mensen zeldzaam en steeds moeilijker te vinden. In ons beleid richten we ons dus vooral op de interne ontwikkeling van onze medewerkers, door hen opleidingen en ontwikkelingsmogelijkheden te bieden."

SPIE Belgium is gespecialiseerd in elektrotechniek, mechanica, klimaatbeheersing, energie, communicatienetwerken en infrastructuren. Het bedrijf biedt een breed gamma aan technische diensten in heel uiteenlopende omgevingen en met diverse verantwoordelijkheden. Om nieuwe collega's aan te trekken, legt SPIE Belgium momenteel de laatste hand aan een nieuwe wervingscampagne.

"Met meer dan 1.200 werknemers en een tiental vestigingen in België en Luxemburg heeft SPIE Belgium heel wat troeven in huis voor kandidaten", leggen Adeline Moerenhout, Communication Officer en Annik Vandeputte, Recruitment &Training Officer bij SPIE Belgium uit. "Via deze campagne willen we de belangrijkste troeven van ons bedrijf in een uniek imago gieten. Autonomie, een gevarieerd takenpakket, een gemoedelijke sfeer, nabijheid: stuk voor stuk ingrediënten van een KMO, maar dan wel gecombineerd met de voordelen van een grote groep op het vlak van organisatie en structuur.

Met deze campagne wil de 'Top Employer België 2012' zowel pas afgestudeerden als meer ervaren kandidaten bereiken. SPIE Belgium wil in de loop van dit jaar tussen 50 en 100 nieuwe medewerkers aanwerven.

Bovenaan pagina