Keer terug naar de lijst

Nieuws

SPIE Belgium installeert vijftien laadpalen en dockingstations voor de elektrische fietsen van de studenten en het personeel van de Université de Liège (ULg)

Image: 
Short Descrption: 
Vanaf april zullen studenten en het personeel van de Université de Liège (ULg) hun elektrische fiets op twee sites van de universiteit kunnen stallen en tegelijkertijd opladen. De ULg gaf deze milieuvriendelijke, toekomstgerichte opdracht aan SPIE Belgium, dat zich langzamerhand een specialist mag beginnen noemen in laadstations voor elektrische voer- en rijtuigen.

Vanaf begin april zullen de studenten en het personeel van de ULg op twee plaatsen aan de campus van Sart Tilman niet alleen hun elektrische fiets kunnen stallen, maar ook opladen. ULg schreef voor deze opdracht een aanbesteding uit, die binnengehaald werd door SPIE Belgium, onafhankelijk en toonaangevend dienstverlener op het vlak van energie- en communicatienetwerken.

Dat ULg voor SPIE Belgium kiest is geen verrassing. De specialist in multitechnische oplossingen is niet aan z’n proefstuk toe op het vlak van laadstations voor elektrische rij- en voertuigen. Het deed in het verleden gelijkaardige projecten voor Eneco, BMW Belgium en, recent nog, voor Tesla Motors.

Christian Deleener, Business Development Manager Infra bij SPIE Belgium, legt uit waarom SPIE Belgium geselecteerd werd voor deze opdracht aan de ULg: ‘Onze specifieke ervaring in de installatie van dergelijke laad- en dockingstations heeft voor deze opdracht zeker de doorslag gegeven. Onze reactiviteit en de goede prijs-kwaliteit verhouding hebben uiteraard ook een rol gespeeld. We zijn dan ook bijzonder blij met dit nieuwe ‘groene’ project en met een nieuwe, mooie referentie als de ULg. Deze nieuwe missie illustreert nog maar eens SPIE Belgium’s streven naar duurzaam en verantwoord ondernemen.’

Eric Defourny, projectverantwoordelijke bij de ULg, beaamt dat ‘SPIE Belgium’s ervaring en hun reactiviteit hebben in het voordeel van SPIE Belgium gespeeld; deze investering kadert bovendien in onze strategie om zachte mobiliteit te ontwikkelen op onze campus sites. We herinneren hierbij graag aan het feit dat de ULg één van de pilootorganisaties is van het “Tous vélos actifs” initiatief van het Waalse Gewest’.

De vijftien laadpalen en dockingstations komen aan de ingang van de hoofdgebouwen van de campus Sart Tilman. Aan elke paal kunnen twee fietsen worden opgeladen, zodat dertig fietsen tegelijkertijd kunnen worden opgeladen. Bovendien zijn de fietsen extra beveiligd door een speciale, verticale manier van docken. Eind maart moeten de vijftien laadpalen en dockingstations zijn opgeleverd.

Bovenaan pagina