Keer terug naar de lijst

Nieuws

SPIE BELGIUM CLASSIC 2015

Image: 
Short Descrption: 
SPIE Belgium fietst voor het goede doel - 4de editie SPIE Belgium Classic op zaterdag 20 juni

Op zaterdag 20 juni 2015 organiseert SPIE Belgium al voor de vierde keer de SPIE Belgium Classic. Deze toertocht met start in Oudenaarde en route doorheen de Vlaamse Ardennen wordt ook dit jaar georganiseerd ten voordele van het goede doel. Dit jaar schenkt SPIE Belgium 10.000 euro aan VZW Het Havenhuis, een nursingtehuis voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel, en aan VZW OIGO, een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen kanker.

Op zaterdag 20 juni vertrekt de vierde editie van de SPIE Belgium Classic aan Sportcentrum Recrean in Oudenaarde. Er is keuze uit vier verschillende parcours (30 km, 60km 90km of 120km) op maat van de getrainde en de minder getrainde fietsliefhebber. De parcours lopen doorheen het hart van wieler-minnend Vlaanderen via onder andere de Scheldevallei, de Zwalmstreek en de Vlaamse Ardennen.

SPIE Belgium Classic, een oorspronkelijk initiatief van enkele werknemers uit de SPIE vestigingen in Grobbendonk en Aalter, werd dit jaar officieel opgenomen in de lijst van Belgian Cycling Classics. Dit label wordt door de Oost-Vlaamse afdeling van Wielerbond Vlaanderen toegekend aan fietstochten met een kwalitatieve uitstraling naar de buitenwereld toe. Om hierin opgenomen te worden voldoet de SPIE Belgium Classic aan verschillende criteria zoals: bewegwijzering van het parcours, het aantal bevoor-radingsplaatsen, accommodaties, bewaakte fietsparking, veiligheid,….

SPIE Belgium Classic hoopt dankzij deze erkenning nog meer de aandacht te kunnen vestigen op maatschappelijk relevante organisaties zoals VZW Het Havenhuis en VZW OIGO.

  • VZW Het Havenhuis creëert een thuisomgeving voor personen met een niet aangeboren hersenletsel en zorgt voor een zinvolle dagbesteding voor deze mensen.
  • VZW OIGO, Opgeven Is Geen Optie, ondersteunt verschillende kankerafdelingen binnen het UZ Gent en lokale initiatieven in het kader van kankerbestrijding.

Door het succes van dit sportieve evenement – SPIE verwacht zo’n duizend deelnemers - zal SPIE Belgium op 20 juni beide organisaties elk een cheque ter waarde van 5.000 euro kunnen overhandigen. Johan Dekempe, CEO van SPIE Belgium, zal beide organisaties de cheques officieel overhandigen op 20 juni as. rond 14u in Sportcentrum RECREAN te Oudenaarde.

Praktische informatie SPIE Belgium Classic 2015:

Wanneer? Zaterdag 20 juni 2015
Waar? Sportcentrum RECREAN
Eindrieskaai 26
9700 Oudenaarde

Inschrijvingsbedrag:
- 6€ (voor leden Wielerbond Vlaanderen of Vlaamse Wielrijdersbond)
- 8€ (voor NIET leden Wielerbond Vlaanderen of Vlaamse Wielrijdersbond)

Start: vanaf 7u30

De organisatie voorziet:
- Een geschenk bij aankomst voor de eerste duizend deelnemers
- Een bewaakte fietsenstalling
- Bevoorrading(en)
- Douches en kleedkamers

Meer informatie:
www.spiebelgiumclassic.be
Volg ons ook op Facebook.com/SpieBelgiumCyclingTeam

www.hethavenhuis.be
www.oigo.be

Bovenaan pagina