Keer terug naar de lijst

Nieuws

SPIE Belgium Classic 2015

Image: 
Short Descrption: 
SPIE Belgium fietst voor vzw Het Havenhuis en vzw OIGO (Opgeven Is Geen Optie) op zaterdag 20 juni

SPIE Belgium organiseert dit jaar voor de vierde keer z’n wielerevenement, de SPIE Belgium Classic. Ook tijdens deze editie zal SPIE Belgium aan twee verenigingen die zich inzetten voor de goede zaak een schenking doen van elk 5.000 Euro. Voor dit jaar selecteerde SPIE Belgium de projecten van vzw Het Havenhuis en vzw OIGO (Opgeven Is Geen Optie). Een portret.

Vzw Het Havenhuis (opgericht in 2006), gevestigd in het West-Vlaamse Lo-Reninge, is een nursingtehuis voor volwassen personen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). “Mensen met NAH zijn, zoals u en ik, gezond geboren, maar werden totaal onverwacht door een ongeval, hersenbloeding, complicaties bij een operatie, tumor, infarct net niet uit het leven weggerukt”, zegt Gudrun Deryckere, Directeur van vzw Het Havenhuis. “Deze mensen leven verder met ernstige beperkingen op motorisch en mentaal vlak. Ook blijvende gedragsproblemen kunnen voorkomen. Zowel voor de persoon met NAH als zijn netwerk wordt het leven nooit meer zoals voorheen. Voor deze mensen wil het Havenhuis niet alleen een open woon- en zorgconcept creëren dat maximaal beantwoordt aan hun behoeften, we willen hen ook een veilige, vertrouwde en  geborgen omgeving bieden die hen omringt met huiselijke warmte, zowel voor de bewoners zelf als voor hun familie en vrienden die op bezoek komen”. In Het Havenhuis verblijven permanent vijftien bewoners. Zeventien begeleiders staan in voor hun dagelijkse individuele begeleiding. Het Havenhuis wil graag een aangepaste snoezelruimte inrichten voor haar bewoners en zal de bijdrage van de SPIE Belgium Classic hiertoe aanwenden. Meer informatie over Het Havenhuis vindt u op www.hethavenhuis.be.

Vzw OIGO (Opgeven Is Geen Optie), opgericht in 2007, is gevestigd in Laarne. De vereniging heeft tot doel een daadwerkelijke bijdrage te leveren in de strijd tegen kanker. OIGO wil dit doen met middelen die zij inzamelen via diverse initiatieven en het organiseren van verschillende (eigen) activiteiten. OIGO is een initiatief van Jo Vervaet bij wie lymfeklierkanker met succes werd behandeld. “Het specifieke doel van de vzw OIGO is de verbetering van het comfort van de patiënt”, zegt Danny De Vogelaere, Secretaris van de vzw OIGO. “Al sinds haar ontstaan stelt OIGO alles in het werk om het comfort van de patiënten tijdens en na zijn behandeling van kanker te optimaliseren. Tot vandaag is er voornamelijk samengewerkt met de verschillende kanker-afdelingen van het UZ Gent. Vorig jaar nog zorgde de vzw OIGO voor de heraanleg van het terras aan de palliatieve afdeling van het UZ Gent, meteen ook het grootste project tot nu toe. De vzw OIGO wil dit engagement naar de toekomst toe bestendigen. In 2015 wil de vzw werk maken van de herinrichting van een ‘Stille Ruimte’ in de afdeling Pneumologie (ook aan het UZ Gent) waar de patiënten de eerste maal te horen krijgen dat ze zullen moeten worden behandeld voor kanker. De cheque van de SPIE Belgium Classic 2015 zal goed van pas komen.” Voor meer informatie over de vzw OIGO: www.oigo.be.

De vierde editie van de SPIE Belgium Classic vindt plaats op zaterdag 20 juni 2015 in en rond Oudenaarde. Wielerliefhebbers kunnen kiezen uit vier heuvelachtige parcours (30km, 60km, 90km of 120km) die onder andere de Scheldevallei, de Zwalmstreek en de Vlaamse Ardennen doorkruisen. De
start en finish vinden plaats aan het Sportcentrum Recrean in Oudenaarde.

SPIE verwacht zo’n duizend deelnemende sportievelingen om te fietsen voor het goede doel.

Bovenaan pagina