Keer terug naar de lijst

Nieuws

SPIE behaalt nieuwe lasnorm ISO 3834-2

Image: 
Short Descrption: 
SPIE Belgium, specialist op het gebied van multitechnische installaties, is sinds 29 Mei 2014 ISO 3834-2 gecertificeerd. Het behalen van deze norm, de meest allesomvattende en hoogst haalbare op het vlak van laswerkzaamheden, is voor SPIE een bewijs van gedegen expertise en een schitterende troef met het oog op de toekomst.

De ISO 3834-2 norm is een internationaal erkend kwaliteitsborgsysteem voor laswerkzaamheden en een garantie dat het laswerk van het gecertificeerde bedrijf voldoet aan alle kwaliteitseisen. Via een uitgebreid kwalificatiehandboek wordt gewaarborgd dat het gecertificeerde bedrijf alle nodige disciplines beheerst en correct toepast.

Jeroen Vercauteren, die als bevoegd lascoördinator de technische organisatie voor zijn rekening neemt binnen SPIE, heeft zich samen met Jos van Opdorp (business unit lascoördinator) de afgelopen maanden ingezet opdat SPIE aan alle vereisten zou voldoen: “De kwaliteitsprocedure om het ISO 3834-2 certificaat te behalen is zeer uitgebreid en omvat niet enkel richtlijnen met betrekking tot de lasmethode. Ook voorschriften inzake opleidingen, materiaal en onderhoud maken deel uit van de procedure.”

De voordelen van deze norm zijn legio. Jeroen Vercauteren vervolgt: “In almaar meer lastenboeken is de ISO 3834-2 norm een vereiste. Voor potentiële opdrachtgevers en toekomstige medewerkers is dit ISO certificaat een teken van gedegen expertise. In de toekomst willen we binnen alle divisies van SPIE (nu enkel van toepassing bij Industrie West en Noord) deze norm behalen. De expertise is alvast intern aanwezig en kan mits voldoende ondersteuning een toegevoegde waarde betekenen voor de andere divisies. Deze norm moet de norm worden.”

Bovenaan pagina