SPIE Belgium haalt nieuw helpdeskcontract voor de Waalse scholen binnen

SPIE Belgium haalt nieuw helpdeskcontract voor de Waalse scholen binnen

Brussel, 15 november 2022De ICS-afdeling van SPIE Belgium, een Belgisch dochterbedrijf van de SPIE-groep (onafhankelijk Europees marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie), heeft onlangs een nieuw helpdeskcontract in de wacht gesleept voor de technische ondersteuning van de scholen in Wallonië.

 

In het kader van het Digitale Schoolplan[1] moet de Waalse Overheidsdienst (Service public de Wallonie of SPW) scholen die over computerapparatuur beschikken zo doeltreffend mogelijk ondersteunen op technisch vlak. Dit moet leerkrachten zoveel mogelijk ontlasten van de taak om technische incidenten en andere storingen met apparatuur en systemen op te lossen. Daarom is er enkele jaren geleden een technische ondersteuningsdienst in het leven geroepen. Sinds 2004 levert de ICS-afdeling van SPIE Belgium deze dienst. Een langdurige samenwerking die aantoont hoeveel vertrouwen de SPW heeft in de kwaliteit van de diensten van het Belgische dochterbedrijf. 

 

Vandaag is deze dienst aan herziening toe om te voldoen aan de nieuwe behoeften van de Waalse Overheidsdienst. Het nieuwe helpdeskcontract dat de ICS-afdeling van SPIE Belgium heeft binnengehaald en dat loopt over een periode van vier jaar vanaf de tweede helft van 2022, zal anders worden ingevuld dan de voorgaande jaren. Het toepassingsgebied zal aansluiten bij de ontwikkelingen van het Digitale Schoolplan dat het Waals Gewest heeft opgezet.

 

De nieuwe dienst van SPIE Belgium voor de scholen zal worden opgesplitst in verschillende interventieniveaus: van een website om het probleem zelf op te lossen over ondersteuning via telefoon en e-mail voor meer specifieke vragen tot technische bijstand ter plaatse.

In het kader van dit contract moeten we een onderscheid maken tussen twee soorten interventies: hardware- en software-interventies.

 

Arnaud Le Roy, Support & Technical Manager bij de ICS-divisie van SPIE Belgium: “We zijn heel trots op het contract dat we zopas met de Waalse Overheidsdienst hebben gesloten voor een periode van vier jaar. Trots dat deze klant al jarenlang op onze diensten vertrouwt. Maar ook trots op onze teams, die een stabiele en evenwichtige service van de hoogste kwaliteit leveren en uitzonderlijk veel flexibiliteit aan de dag leggen in het kader van dit contract.

 

[1] * Het Digitale Schoolplan bundelt verschillende initiatieven van het Waals Gewest om het basis- en secundair onderwijs uit te rusten met kwaliteitsvolle apparatuur en aansluitingen.

Geassocieerde afdeling