SPIE Belgium en Electra bundelen hun krachten voor groenere mobiliteit in België

Anderlecht, 19 oktober 2023SPIE Belgium, filiaal van de SPIE Groep, de grootste onafhankelijke Europese leverancier van multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, heeft een contract binnengehaald met Electra, een Belgische onderneming die snellaadstations financiert en exploiteert. Dit nieuwe project omvat de installatie van 21 sites met 3 tot 6 snellaadstations die voor iedereen toegankelijk zijn en over heel België verspreid liggen. SPIE Belgium past zo haar erkende expertise in energietransitie toe op de ontwikkeling van elektrische mobiliteit.

Overal, en vooral in stedelijke gebieden, brengt het wegverkeer lawaai en files met zich mee. Gelukkig helpt de ontwikkeling van elektrisch vervoer om deze overlast te verminderen. Het is in deze context dat SPIE Belgium haar expertise en toegevoegde waarde ten dienste stelt van Electra om ultrasnelle oplaadstations te installeren in België en zo haar bijdrage te leveren aan een serene toekomst voor mobiliteit.

Van de studiefase tot het onderhoud

SPIE installeert niet alleen de terminals, maar verzorgt ook alle elektrische aspecten van de projecten die zij uitvoert. Alvorens een initiatief te lanceren dat de installatie van elektrische terminals omvat, voert SPIE een voorafgaande studie uit om te anticiperen op de specifieke behoeften van het project. De installatie van hoogspanningscabines kan bijvoorbeeld nodig zijn in het kader van dergelijke projecten, zoals het geval is voor deze samenwerking met Electra. Het studiebureau van SPIE evalueerde de beperkingen en de energiebehoeften om een vlotte overgang naar elektrificatie te verzekeren. De specialisten van SPIE Belgium hebben vervolgens de terminals geïnstalleerd. Deze fase vereist een nauwgezette voorbereiding en moet worden uitgevoerd in samenwerking met architecten om te voldoen aan de vereisten van elke locatie waar de terminals worden geïnstalleerd.

Zodra deze elektrische terminals in gebruik worden genomen, is het essentieel om te zorgen voor intelligent energiebeheer. Dankzij geavanceerde beheersystemen zorgt SPIE ervoor dat verbruikspieken onder controle worden gehouden en draagt ??zo bij aan de bescherming van de installatie. Ten slotte zal het bedrijf ingrijpen om het optimale werkingsniveau van elke geïnstalleerde elektrische terminal te behouden. Onderhoud vertegenwoordigt ongeveer 20% van de investering voor een elektrificatieproject. Het wordt preventief of curatief uitgevoerd door SPIE-experts, met regelmatig onderhoud en monitoring van de reeds geïnstalleerde terminals.

Een contract voor snellaadstations

In het kader van dit contract zal Electra instaan voor de levering van snellaadstations op 21 sites, met een capaciteit van 3 tot 6 stations per site. Dankzij haar multidisciplinaire expertise zal SPIE Belgium de grondwerken begeleiden, de laadstations installeren, de hoogspanningscabines plaatsen en de cabines aansluiten. De eerste werkzaamheden voor het project zijn gestart in september 2023.

De voordelen van het aanbod van Electra zijn talrijk: 24/7 toegang tot de terminals, een mobiele applicatie om beschikbare terminals te vinden, een plaats te reserveren en te betalen voor het opladen.

We zijn verheugd dat we op SPIE Belgium kunnen rekenen als partner om samen deze 21 snellaadstations over het hele land uit te rollen. Onze ambitie is om nummer 1 te worden in België en Luxemburg met 250 oplaadstations tegen 2030 en dit eerste partnerschap zal ons helpen de talrijke reeds bestaande landpartnerschappen te realiseren." voegt Louis-Charles Mosseray toe, algemeen directeur van Electra.

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdeling