Geschiedenis

Bondige historiek van SPIE Belgium

Het ontstaan van SPIE Belgium gaat terug tot de in 1900 gestichte "Société Parisienne pour l'Industrie des chemins de fer et des tramways électriques" die "Société Parisienne pour l'Industrie Electrique" (SPIE) werd.

In 1968 volgt een fusie met de "Société de Construction des Batignolles", hetgeen resulteert in de nieuwe naam SPIE Batignolles. Acquisities volgen elkaar op en wanneer in 1996 SPIE Trindel het bedrijf Abay TS overneemt is het startsein van SPIE Belgiums geschiedenis gegeven.

In 1999 doet SPIE een strategische zet met de aankoop van Laurent Bouillet. Dit bedrijf, gespecialiseerd in klimaatregeling, biedt tezelfdertijd de gelegenheid haar filiaal Air & Chaleur over te nemen en een toonaangevende plaats in te nemen op de markt van de klimaatregeling in België. 

Op 5 maart 2003 vervoegt de groep SPIE AMEC plc. Vanaf 1 juli 2003 nemen alle bedrijven van de groep SPIE de naam AMEC SPIE over. In België vormen de voormalige bedrijven Abay TS en Air & Chaleur samen AMEC SPIE Belgium. De maatschappelijke zetel bevindt zich in Brussel (Anderlecht).

AMEC draagt in 2006 AMEC SPIE NV over aan PAI Partners. AMEC SPIE NV wordt SPIE NV genoemd.

In 2007 zet de uitbreidingspolitiek zich voort. SPIE koopt het bedrijf Anca-Tech. Door Anca-Tech op te nemen in de groep versterkt SPIE Belgium haar aanwezigheid bij al haar klanten, verruimt ze de meerwaarde van haar dienstverlening en breidt ze haar vakbekwaamheid uit.

In 2011, SPIE Belgium verwerft de firma Chauffage Declercq. Met de acquisitie van Chauffage Declercq verstevigt SPIE Belgium zijn geografische positie in het noorden van het land. Het is een significante stap naar ons doel om een grote speler te zijn in het domein van HVAC over heel België.

In 2012, heeft SPIE Belgium de firma’s G. Van Overschelde, Vano Electro en Vanogroep overgenomen. Dit is een nieuw stap in de uitbouw van SPIE Belgium in een dynamische regio waar we tot nu toe te weining actief waren.

In 2013, heeft SPIE de groep Devis, samengesteld uit de bedrijven Thermofox, Devinoxs, Deservis en Devis overgenomen. Met deze acquisitie versterkt SPIE Belgium zich vooral in de tertiaire sector.

Bovenaan pagina