Keer terug naar de lijst

Nieuws

CIOVERT: Samenwerking SPIE Belgium Industrie met Vrij Technisch Instituut (VTI) Torhout

Short Descrption: 
Industrie West en Noord hebben de voorbije jaren intensief samengewerkt met de technische school VTI Torhout voor het ontwerp en de constructie van diverse mobiele trainingseenheden.

 

Doelstelling: Ontwikkeling van realiteitsgetrouwe, operationele compacte installaties waarin de laatste technologieën zijn opgesteld, om de leerlingen te kunnen trainen en oefenen in de installatie en ingebruikstelling van moderne instrumenten en componenten.

Ondertussen hebben de studenten van het VTI de eerste 3 installaties voltooid. In een compacte en transporteerbare opstelling kunnen de 3 trainingsinstallaties individueel door zowel scholen als industriële bedrijven worden gebruikt om training te geven in volgende vakdomeinen:
- Stand 1: Kabelbaanmontage, bekabeling en kabelaansluitingen
- Stand 2: Machinesturing, inductieve en capacitieve sensoren, motoraandrijvingen, fieldbus, PLC aan de hand van een operationele transportband
- Stand 3: Instrumentatie, meet- en regeltechniek, ATEX, PLC, visualisatie aan de hand van een operationele levensechte procesinstallatie compleet met Ex-zone, tank, pompsysteem, warmtewisselaar en allerlei meetinstrumenten volgens diverse meetprincipes.

Heel wat bedrijven hebben vrijwillig aan dit project meegewerkt. Er wordt met Vormelek samengewerkt om de nodige cursuspakketten samen te stellen.

Partners onderwijs:
VTI Torhout – KTA Torhout – KTA Gistel – KTA Roeselare – CVO

Partners bedrijfsleven:
RTC West-Vlaanderen (www.rtcwestvlaanderen.be) – Imtech (www.imtech.nl) – Vinçotte (www.aib-vincotte.com) – Vormelek (www.vormelek-formelec.be)

Meer info: http://vtiweb.sint-rembert.be
Download het PDF

Bovenaan pagina