Keer terug naar de lijst

Nieuws

BMW kiest SPIE Belgium als installateur laadstation elektrische i3

Image: 
Short Descrption: 
14 juli 2014 - SPIE Belgium is de exclusieve partner van BMW en The Mobility House om voor de Belgische en Luxemburgse markt de installatie te verzorgen van de oplaadstations voor de BMW i3 bij particulieren tot einde 2015. Een belangrijke deal voor SPIE Belgium, waaruit eens te meer hun expertise op vlak van elektrische installatietechnieken blijkt.

 
BMW en de internationale e-mobility provider The Mobility House hebben SPIE gekozen als partner voor de installatie van de BMW i Wallbox, het laadstation dat particuliere klanten thuis gebruiken om hun elektrische BMW i3 op te laden. Het voordeel voor de klanten van deze BMW  i Wallbox is dat de elektrische wagen tot 60% sneller - in 6 uur tijd - volledig kan worden opgeladen.

Bij al deze gezinnen zal een installatieteam aan huis gaan nakijken of de gekozen plek (in huis, in de garage, een buitenmuur, ?) technisch geschikt is om de BMW i Wallbox te plaatsen. Nadien heeft het team een voormiddag nodig om het laadstation ook effectief te komen plaatsen.

Ook ENECO, de leverancier van duurzame energie, zal zijn medewerkers binnenkort met elektrische bedrijfswagens -  ook BMW i3?s - laten rijden. En ook bij deze werknemers zal SPIE Belgium de installatie van het laadstation voor zijn rekening nemen. Bovendien wordt bij deze mensen thuis ook een slimme energiemeter geplaatst, om de energie nodig voor het opladen van de elektrische wagen te kunnen monitoren. Hier zou het gaan over een 300-tal installaties per jaar.

Johan Dekempe, CEO van SPIE Belgium is tevreden: "Dit is een belangrijke order voor SPIE Belgium. Niet alleen puur economisch, maar ook omdat het perfect ons engagement en onze eigen initiatieven op het vlak van duurzaamheid onderschrijft. En bovendien is dit een perfecte illustratie van onze expertise wat betreft vooruitstrevende elektrische installatietechnieken."

Bovenaan pagina